TUSVÁNYOS 26BEST OF Nógrádi@Tusványos

2015. július 22.

A honi biztonságpolitika Hofi Gézája kérdést nem hagyott megválaszolatlanul. Mondatok következnek.  

„Van az úgynevezett Öt Szem: Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Ausztrália és Új-Zéland – ezek szőröstől-bőröstől lehallgatjak az egész világot. Mi, mint Európa tiltakozunk, mert ez egy milyen mocskos dolog. A valóságban meg azért tiltakozunk, mert mi erre nem vagyunk képesek.”

„Mindig megkérdezem a haverjaimat, hogy befogadnának-e egy bevándorlót? Ilyenkor baromi csúnyán néznek rám, mire én, hogy hát most jött át a Nyemcov 24 éves ukrán barátnője, szépségkirálynő, de ha nem, hát nem...”

„Nem akarom zsarolni Önöket, de a rendőrség körbevette a területet, ha nem kérdeznek, akkor én Burkina Fasót fogom 40 percben elemezni.” 

„A hetvenes években egy előadáson azt mondtam, hogy az emberi történelmet a három P betű viszi előre. Ezt nagyon megbántam. A pia ma már nem játsza ezt a szerepet. Ma az emberi történelmet a másik kettő határozza meg.”

„Eddig hatszor voltam Kínában.  Az első utamon kormányszálláson laktam, és az első este megkérdezték tőlem, nem szeretnék-e lefeküdni egy kínai csajjal. A dologhoz hozzátartozik még, hogy kormányszálláson a vécében is lehallgatókészülék van, ehhez túl sok ész nem kell. Mondtam, köszönönöm szépen, nem élnék a lehetőséggel. Második este jöttek, hogy kell-e egy nő. Azt hittem tegnap megbeszéltük – nem kérem. Harmadik este jöttek, hogy kell-e egy kisfiú. Azóta viszem magammal a nejem.”

„Egyszer egy Shangaji szállodában elmentünk masszázsra. Én nem tudtam, hogy ruhában masszíroznak, tehát amire a csaj feleszmélt, már egyszál alsónadrágban álltam előtte, a csaj sikoltozva nézett rám, látta hogy ott a nejem, rám ült, megfogta a kezem és rátette a combjára, meztelen volt és egy zöld lepedő volt rajta, hát mondom, ha megmozdulok, elpusztulok infarktusban, ha nem mozdulok, akkor is.” 

(háttérben riasztóhangok, sziréna) „Olyanokat mondok, hogy jön értem a mentő, a rendőrség, és a tűzoltó?! Ha bárki a 40 év alatti korosztályból – nem fiú – rosszul érzi magát, ingyen vállalom a viszgálatát, ellátását, bármit. A többiek menjenek oda az orvoshoz!” 

„Nagyon szívesen elmondom Önoknek, hogy mi volt a jelcini stratégia: általában inni szeretett. Nála a stratégia kicsit másként jelentkezett. 

 

UI: Jövőre Tanár Urat a MIT sátorban szeretnénk látni, az öt órai sávban.

-ruszpéter-


keddszerdacsütörtökpéntekszombat
Kisszínpad – MIT-sátor: De la Funk; DEEJAY LILBOY & NICK HAVSEN
Csűr: Dj JOHNNY
DEPO: Ethnofil (Live); Carioca - DEPO OPENING PARTY - Vygo, Saboar
© 2014-2015, tusvanyos.ro