TUSVÁNYOS 26Magyar, érdek, érvényesítés

2015. július 22.

Arról, hogy mi a Nyugat, mi az érdek, és mit nevezünk magyar érdeknek.


 
A meghívottak közül Nagy István kiemelte, hogy szerencsére a svájci-magyar kapcsolat között nincsen probléma, az első közös „partnerséget” még Mátyás királyunk írta alá 600 évvel ezelőtt. Sikó Anna azt hangsúlyozta, hogy nem elég a magyar érdek, ismerni kell a partner érdekeit és szükségleteit, meg kell találni a közös pontot és egy üzleti világban ismert win-win konszenzusra jutni, ami mindkét félnek ugyanolyan érdekében áll. 
 
Szemerkényi Réka folytatva a gondolatmenetet, hozzátette, hogy a saját érdekeinket megfelelő módon tálalnunk is kell, ismerni kell az adott képviselő ország hátterét, kultúráját, illetve felismerni Magyarország helyzetét a tárgyalások során. Továbbá elmondta, hogy az ügyek előrevitele érdekében a fővárossal való szoros kapcsolattartás a meghatározó. Komlóssy József a nem kormányszintű szervek képviseletében jelent meg, aminek ugyan legkisebb a felelőssége, ám legnagyobb a mozgástere. Kiváló magyar eredmények közül kiemelte azt a nemzetközi összefogást, amikor sikerült az ENSZ által elítéltetni a romániai falurombolásokat. 
 
Kovács Barnabás barcelonai magyar nagykövet az érdekérvényesítés érdekében a játékszabályok pontos ismeretét tartotta a legcélravezetőbbnek , míg az unortodox megoldások közül az informális emberi kapcsolatokat, amelyek az ún. „fehér asztalnál” alakulnak ki vagy a közös sportszeretetben. Elmondása szerint nem magyar trikolórral a hátunkon kell bizonyítanunk az elszántságunkat, hanem emberséggel és empátiával lehet kivívni a kölcsönös tiszteletet a partnerek között.
 
-kvl-

keddszerdacsütörtökpéntekszombat
Kisszínpad – MIT-sátor: De la Funk; DEEJAY LILBOY & NICK HAVSEN
Csűr: Dj JOHNNY
DEPO: Ethnofil (Live); Carioca - DEPO OPENING PARTY - Vygo, Saboar
© 2014-2015, tusvanyos.ro