TUSVÁNYOS 26Keddi KÖZönségtalálkozók a KÖZmédiában

2015. július 22.

A Nagy Bálványok nem csak a színpadon érdekesek: szemtől szemben megannyi érdekes-értékes információ közelébe kerülhetünk – és persze magukkal a zenészekkel is.Szalonna és bandája & Ferenczi György és a Rackajam

Kedden Szalonna és Bandája, na meg Ferenczi György és a Rackajam képviselő zenészuraival folyt társalgás a Közmédia sátrában. Őket a Magashegyi Underground felföldi szócsövei követte.

Lássuk, mit is nyilatkozott Szalonna Ferenczi Györggyel karöltve. Ó, hát elmaradhatatlan a sztorizgatás a zenészélet szépségeiről! Vigyorgott is a begyűlt érdeklődő társaság rendesen, például mikor - Szalonnát idézve - kaptuk az inputot arról, hogy „Gyuri nem népzenész, bár voltak megtévelyedett útjai”. Azt tudtátok, hogy Nashville-ben van a világ legmenőbb akusztikus felvételeket rögzítő stúdiója? Főleg két üveg Jack Daniels elfogyasztása után iramlik a muzsika, mint vadnyúl a réten. Ezek a férfiak ugyanis nem playbackelnek, Ferenczi György pedig richtig nem játssza el kétszer ugyanúgy ugyanazt a nótát – ettől is olyan hiteles és áramló az egész.

Magashegyi Underground

Tudtad-e cikkek egyik posztja lehetne a következő: tudtad-e, hogy Bocskor Bíborka 15 évvel ezelőtt járt először Tusványoson egy piros bőrkabátban? No, mi megtudtuk. Meg azt, hogy az az élet a legjobb, amely inspiráló és jó, amikor az ember nem tudja kontrollálni magát, úszik az árral és érzi, hogy minden jó. (De tényleg!)

Voltak itt még fontos és megörvendeztető infók is. Például, hogy ősszel a Magashegyi és a Kaukázus zenekar közös turnéra indul és van rá esély, hogy Erdélyben is megfordulnak ebben a felállásban. Emellett az ősz még egy új album reményét is magában hordozza, amely biztosan nem lesz önismétlés, hiszen a MU folyamatosan a megújulásra törekszik, mert ugyan írhatnának még egy Árnyékok avagy Rázd fel-t, de minek? Áramlanak, mint az élet. Az idei tusványosi pedig az idei leghosszabb koncertjük, hiszen egy 18 dalos setlist-el készültek. 

Szöveg: Ozsváth Zsuzsi


keddszerdacsütörtökpéntekszombat
Kisszínpad – MIT-sátor: De la Funk; DEEJAY LILBOY & NICK HAVSEN
Csűr: Dj JOHNNY
DEPO: Ethnofil (Live); Carioca - DEPO OPENING PARTY - Vygo, Saboar
© 2014-2015, tusvanyos.ro