TUSVÁNYOS 26Kérdeztetek, válaszolunk!

2015. július 09.

Igen, tudjuk, hogy ezek a hivatalos szövegek nem feltétlenül könnyű olvasmányok, de egyszer mindenképp olvasd át őket! 
Hogy jutok oda?
 
A XXVI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn (Băile Tuşnad), az Olt partján lévő kempingben van. A tábori recepció GPS koordinátái: 46.149735, 25.859668
 
Térkép: 
 
 
 
Autóval: 
Bukarestből
Bukarest–Brassó [Bucureşti – Braşov] – E60, Brassó – Sepsiszentgyörgy [Braşov – SfântuGheorghe] – DN11, Sepsiszentgyörgy–Csíkszereda [SfântuGheorghe–MiercureaCiuc] – DN12
 
Magyarországról
Budapest – Berettyóújfalu, Nagyvárad [Oradea], Kolozsvár [Cluj-Napoca], Torda, Marosludas [Luduş] – Marosvásárhely [TârguMureș] [E60], Marosvásárhely – Balavásár [Bălăuşeri] – E60, Székelyudvarhely – Csíkszereda – DN13A, Csíkszereda – Tusnádfürdő – DN12
 
Az autóval érkezők a városi parkolókat használhatják. A tábor területére gépjárművel behajtani tilos!
 
Vonattal: 
Vasútállomás van Tusnádfürdőn. Bővebb információért és a menetrendért látogass el a www.cfr.ro vagy a www.mavcsoport.hu oldalakra. 
 
 
Mi is az a beléptető rendszer?
 
Tusványoson az idei évtől beléptető rendszer működik. Belépéskor mindenkinek igazolnia kell magát (személyazonossági igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal vagy útlevéllel). Minden belépő karszalagot kap, a karszalagok naponta más-más színűek lesznek. A regisztrációval a Látogató elfogadja és aláírásával a helyszínen igazolja, hogy a szabályzatban foglaltakatmegértette, és atábor ideje alatt (2015. július 21-26.) rá nézve kötelező érvényűnek ismeri el. 
 
 
Hol csekkolok be?
 
A múlt évhez hasonlóan, idén is két recepción lehet becsekkolni, vagyis két Tábori Recepció működik. 
1. A külső recepció a vendégeknek, meghívottaknak, illetve mindazoknak, akik a városban foglaltak szállást. Ez a főút és a kempinghez letérő út kereszteződésénél kapott helyet. Ennek a recepciónak több ellenőrző pontja van, a karszalagokat itt vehetik fel a tábor résztvevői. Akik nem a főút felől érkeznek, azoknak a 6. számú ellenőrző pontnál kell jelentkezni.
2. A tábori recepció sátorozóknak. Ez a táborban van, a kemping közepén az ún. Gyöngyvirág tábori recepció. Ide napi karszalaggal lehet lejutni, aminek, ha 16 óra után érkezel, az árát levonják a szervezők a sátorozói díjból.
Érdeklődni a szallas@tusvanyos.ro címen lehet. 
 
 
Azt hallottam, idén fizetős lesz a Tusványos.
 
A tábor területére minden nap 16 óráig INGYENES a belépés. Aki 16 óra után érkezik, 10 lejt fizet. A 16 óra utáni belépőjegyeket a tábori recepción, illetve az ahhoz tartozó ellenőrző pontokon tudod megvásárolni. Ezt kizárólag készpénzben és lejben tudod megtenni! Egyéb pénznemet sajnos nem áll módunkban átvenni. Bankautomata működik Tusnádfürdő területén, ha addig nem váltottál román valutát, ott tudsz kivenni. És ha elfogyna a készpénzed a táborban, ott is lesz egy működő bankautomata.
 
 
Ellenőrzik majd a karszalagokat?
 
Igen. A karszalagot az érvényesség ideje alatt a Látogató köteles mindvégig viselni. Ezt a rendezők belépéskor, illetve a Rendezvény területén ellenőrzik. Ha a Látogató karszalagja érvénytelen, köteles elhagyni a Rendezvény területét. A sérült – átragasztott, elvágott, megbontott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, bármely más módon manipulált stb. – karszalag érvénytelen. 
 
 
Mindenki egyforma karszalagot kap?
 
Minden nap más színű karszalag lesz használatos, kivéve a sátorozókat és azokat, akik heti karszalagot vásárolnak. Nekik egész héten egyszínű lesz a karszalagjuk.
 
A kiskorúak megkülönböztető karszalagot kapnak. 
 
 
Nem vagyok még 18 éves, és sört akarok vásárolni a táborban.
 
Nem fogsz. :) A tábor területén az alkoholos italok és dohányáru vásárlása karszalaghoz kötött, az árusok pedig nem szolgálhatnak ki kiskorúakat ezen termékekkel. Ha július 21-én töltöd a 18-at, nincs szükséged megkülönböztető karszalagra.
 
 
Több napra jövök Tusványosra. Minden nap ki kell váltanom az aznapi karszalagot, vagy megkapom érkezéskor mindet?
 
Akik egy napra jönnek sátorozni, nem kell belépőt fizessenek négy óra után sem. Akik végig sátoroznak, azok egész héten ingyen léphetnek be a tábor területére. Akik egy hétre szeretnének jönni, de nem sátorozók, és úgy gondolják, hogy minden nap délután tudnak csak beérkezni, vehetnek heti karszalagot. Ennek ára: 40 lej.
 
 
Két napra is heti karszalag lesz?
 
Ezt döntse el mindenki maga, hogyan éri meg neki jobban. Csak napi vagy heti karszalagot adunk.
 
 
Vannak-e kedvezményezettek, akinek nem kell fizetni 16 óra utáni belépőt sem?
 
Igen, minden tusnádfürdői lakos, aki személyiével igazolja tusnádfürdői lakcímét, illetve a 12 év alatti gyermekek. 
 
 
Mi van, ha otthon felejtettem a személyi igazolványomat?
 
Jogosítvány és útlevél is megfelel. Amennyiben a legkisebb gyanúja is felmerül annak, hogy kiskorú vagy, kiskorúaknak járó karszalagot adunk. Így járnak a fiatal arcú huszonévesek. :)
 
 
Sátorral jönnék. Mi a helyzet az árakkal?
 
A sátorhelyek ára a tavalyhoz képest változatlan: naponta 15 lej/fő, a heti sátorjegy ára 70 lej/fő. 
 
 
Hogyan tudok a táborban sátorozni?
 
Tudjuk, hogy már mindenki a sátorszegeit élezi, ezért íme, néhány fontos infó, ami eligazíthatja az elszánt táborlakót a helyes sátrazás göröngyös útján. A kedves sátrazó táborozót még a sátor felhúzása ELŐTT várjuk bejelentkezni a recepción, hogy színes, divatos karszalagot és sátorkártyát adhassunk neki, mellyel bejuthat a bekerített sátortáborba, illetve a kártyájával feldíszítheti ideiglenes otthonát.
Két helyszínen megengedett a sátorverés: a bekerített sátortáborban és a kempingházak közötti zöldövezeten (mindkét helyszínen a díjszabás 15 lej/éjszaka/fő vagy 70 lej/fő. Ezen túl a sátrazók és táborlakók kötelessége egymás testi és lelki épségének megőrzése, valamint a talált tárgyak azonnali visszaszolgáltatása a tulajdonosnak, vagy azok bejelentése a tábori recepción.
 
 
Biztonságos a tábor?
 
Biztonsági szolgálat működik a nap 24 órájában a tábor teljes területén, probléma esetén hozzájuk, illetve a szervezőkhöz forduljatok.
Az esetleges rosszullétet, könnyebb sérüléseket és egyéb egészségügyi panaszokat a vöröskeresztes sátrunkban a nap 24 órájában kezelik, illetve állandó mentőszolgálat van készültségben.
 
 
Milyen óvintézkedéseket tettetek a medvék ellen? 
 
Három vadőr felel a táborlakók biztonságáért, akik az erdő mellett, illetve az Olt túlsó partján lesznek elérhetőek. Azért mondjuk, hogy elérhetőek, mert ha bárki közületek medvét lát, értesítenie kell őket erről.
 
 
Mit hozhatok be és mit nem?
 
Alkoholos italt, üdítőt semmilyen mennyiségben, ásványvizet legfeljebb kétliteres megkezdett műanyagpalackban, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a rendezvény területére! Drogotsemmiképp se hozz magaddal! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak. A szúró- és vágóeszközöket, üvegtárgyakat a bejáratnál szintén elvesszük. Esernyő helyett inkább esőkabátot hozz.
 
 
De akkor mit fogok inni és enni, és hol?
 
A tábor területén számos, különböző hideg-meleg ételt, italt árusító egység áll rendelkezésedre. A városban is működnek boltok, éttermek. Fizetés készpénzben, lejjel.
 
 
Tábortüzet rakhatok?
 
A rendezvény területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!
 
 
Internet-hozzáférés lesz-e?
 
Több vezeték nélküli hálózatot is működtetünk a tábor területén, köztük olyanokat is, ami nyitott a résztvevők számára. De tartsuk szem előtt, hogy fészbúkozni otthon is lehet ;), inkább ülj be egy előadásra.
 
Maradt még megválaszolatlan kérdésed? Keresd fel ügyfélszolgálatunkat: tusvanyos@tusvanyos.ro

keddszerdacsütörtökpéntekszombat
Kisszínpad – MIT-sátor: De la Funk; DEEJAY LILBOY & NICK HAVSEN
Csűr: Dj JOHNNY
DEPO: Ethnofil (Live); Carioca - DEPO OPENING PARTY - Vygo, Saboar
© 2014-2015, tusvanyos.ro