TUSVÁNYOS 26



Babos kendő és értelmiségi rock – szerdai közönségtalálkozók

2015. július 22.

Szerdán két műszakban - délelőtt és délután - zajlottak a közönségtalálkozók a Közmédia sátrában.



Nagy Feró és a Beatrice

Aki 12 órakor beült a Közmédia sátrába Nagy Feró és a Beatrice közönségtalálkozójára, biztosan feltöltődött egész napra jókedvből. Már hogy is ne, hiszen hasító öniróniával szólnak magukról; Feró szavaival élve: „egyszerű, hülye emberek vagyunk”, de a szerencse fiai is egyben. Koncertjeik tele vannak fiatalokkal, pedig már időtlen idők óta a színpadon tepernek. Mi a titkuk? Hát a folyamatos figyelem az új irányzatokra, az új zenekarokra és a nyitottság – mindezt úgy, hogy a lényük, az origó mégsem változik. A vallomásos blokkokban lemezekről, viszontagságokról, és a szentháromságról, avagy szexről, drogról és rákkenrollról sztoriztak; de a tagcserék, sárban dagonyázások (szószerint), showbiznisz, csajok is beteggelhető címszavak.

Amúgy az esti koncertre nincsen egzakt tracklistjük, mennek a flow-al (a rutin és az évek szabaddá tesznek, ha jól csinálja az ember – értelmez közben e cikk írója). Lesznek meglepetések is dögivel. Meg hát a pöttyös az igazi, úgy-e?

Loyal

Délután a Loyal zenekar vette át a mikrofont. Ők tulajdonképpen – különböző formációkban – Tusványos házi zenekara; ám idén már nem játszanak biztonsági játékot, hanem egyenest a nagyszínpadon lépnek fel. Különös figurák alkotják: a pasikat kiegészíti két vokalista, piszokul fiatal leányzó – akiket a beszélgetés során a férfiak kívülről-belülről dícsérnek. És mindeközben kompromisszumok nélküli rétegzenét játszanak. Már hogy a színpadon. De az albumjukon is, mely ingyenesen letölthető a netről és még Pásztor Annának is tetszik, hiszen tervben és reményben foglaltatik egy közös fellépés az Anna and the Barbies-al.

Volt itt még szó pár finomságról: például májkrémmel dobálózás, italfogyasztási kontroll, hűséges almák (kezdetben vala a Loyal Apples Club bandanév). Szóval izgi. Annál inkább, mert a ma esti nagyszínpados fellépésükön saját számaikkal készülnek, a másnapi kisszínpadoson pedig feldolgozásokkal.

Írta: Ozsváth Zsuzsa






keddszerdacsütörtökpéntekszombat
Kisszínpad – MIT-sátor: De la Funk; DEEJAY LILBOY & NICK HAVSEN
Csűr: Dj JOHNNY
DEPO: Ethnofil (Live); Carioca - DEPO OPENING PARTY - Vygo, Saboar
© 2014-2015, tusvanyos.ro