TUSVÁNYOS 26Archívum > 2012 > Koncertek

A 10 éves TransylMania

Az etno-rock legjelesebb erdélyi képviselője, a baróti Transylmania együttes 2002-ben alakult. Egyedi hangzásvilágukban olyan változatos hangszerek szerepelnek, mint a cimbalom, vagy a különböző sípok, fúvós hangszerek. Az együttesnek a hírnevet a 2006-os év februárjában megjelent El ne add az ősi házat című lemezük hozta meg, melyet egy nagyszabású koncertkörút keretében mutattak be Erdély városaiban.

Tovább >>>

Jóvilágvan

A zenekar 2007-ben alakult Párkányban, tagjai más-más műfajokkal kísérletezve, érzelmekkel, a dalszövegek képi kifejezésével törekednek művészi önállóságra.

Tovább >>>

Rúzsa Magdi

A magyarországi tehetségkutató műfaj legsikeresebb felfedezettje, a délvidéki Rúzsa Magdi 25 éves, 1985-van született Verbász városában. Bár szülészeti nővérnek tanult, de a Megasztárban 2005-ben elért kirobbanó sikere előtt több tehetségkutató versenyen is sikerrel szerepelt.

Tovább >>>

Balázs Fecó Band

Balázs Fecó leginkább a Koráll együttes alapítójaként ismert, de tagja volt a Neotonnak, és Koncz Zsuzsa kísérőzenekarának, illetve az első magyar hard-rock zenekarnak, a Taurus XT-nek is.

Tovább >>>

Omega

Gyöngyhajú lány, Petróleum Lámpa, Trombitás Frédi, Ezüst eső, Gammapolis, Hajnali Óceán, Fekete pillangó - igen, ez az Omega! Minden idők legismertebb és legnépszerűbb magyar zenei alakulata 2012-ben a Tusványosra érkezik.
 

Tovább >>>

Vad Fruttik

Annak ellenére, hogy már 1996-ban megalakultak csak 2005-ben tettek szert országos hírnévre.

Tovább >>>

Intim Torna Illegál

Dobpergés, akrobatikával felérő színpadi mutatványok, cirkuszi jelmezek, stage-diving és body-surfing. Ez az Intim Torna Illegál koncertarzenálja. Az alternatív rockos, poppos csapat igazi színfolt a magyar zenekarok forgatagában.

Tovább >>>

Role

A Magyar Televízió Örömzene-nagydíjasa, valamin Pro Urbe-díjas székelyföldi zenekar Tusványos törzsvendége. Történetük egy igazi kusza mese tele örömökkel, válságokkal, álló örvényekkel, száguldással.

Tovább >>>

Deák Bill Gyula

A magyar blueskirály”, Bill Kapitány vagy egyszerűen csak Bill „a legfeketébb hangú fehér énekes” – mondta róla Chuck Berry, akivel 1984-ben lépett fel közösen a Budapest Sportcsarnokban.

Tovább >>>

Ismerős Arcok

Az 1999 óta működő Ismerős Arcokat a stílust illetően nehéz belőni, a leginkább használt nemzeti jelző az ő esetükben inkább szűkítő jellegű, hiszen sokkal profibbak mint úgynevezett konkurenseik.

Tovább >>>

Heaven Street Seven

A tusványosi csűrbulik elmaradhatatlan slágereit – Dél-Amerika, Sajnálom, Hol van az a krézi srác, Szia – szállító Heaven Street Seven 1995-ben alakult, az újkori magyarországi indie-gitárpop zenekarok idősebb nagytesójaként.

Tovább >>>

Quimby

Az idén 21 éves Quimby Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője. Klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek.

Tovább >>>

© 2014-2015, tusvanyos.ro